- Voetreflex

Wat is voetreflextherapie?

Het uitgangspunt bij de voetreflextherapie is de gehele mens. Bij gezonde mensen zijn lichaam en geest in balans. Mocht er een verstoring optreden dan heeft het lichaam zelf een groot herstellend vermogen.

Door allerlei oorzaken, zoals werkdruk, verkeerde werkhouding maar ook ook door verkeerde voeding en psychische problemen kan er echter een dusdanige blokkade optreden, dat het lichaam niet meer in staat is zichzelf te herstellen. Dit kan tot gevolg hebben dat een bepaald orgaan of lichaamssysteem niet goed meer functioneert, waardoor klachten ontstaan.

Op de voeten worden alle organen, spieren en zenuwen van het lichaam gereflecteerd. Tijdens een behandeling wordt de hele voet bewerkt. Door het bewerken van de reflexzone's kunnen de aanwezige spanningen en blokkades opgespoord en weggenomen worden waardoor het lichaam zelf weer in balans kan komen en zo het genezingsproces kan beginnen.

Chinflex (r) is gebaseerd op de oude originele chinese voetmassage.

Het grote succes van Chinflex (r) ontstaat doordat in een massage 2 systemen tot 1 geheel gecombineerd worden.

1. De zones op de voeten worden gemasseerd, daardoor ontstaat een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan.

2. De meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieen worden gemasseerd. ( Merdianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien.

Het resultaat hiervan is dat tijdens een chinflex (r) massage lichaam en geest volledig tot rust komen en wordt de energie doorstroming in het lichaam gestimuleerd.

Deze voetreflexmassage is zeer geschikt als een ontspannings massage maar beter nog als een therapie bij klachten zoals; Hoofdpijn, migraine, menstruatieklachten, spijsverteringsproblemen, vermoeidheidsklachten en stress enz.enz. en preventief.