- Wrattenbehandeling

Voetwratten; wratten zijn de meest voorkomende infectie van de huid en worden veroorzaakt door het Humaan Papillomavirus (HPV). Voetwratten groeien meestal op de voetzool, daar waar de meeste druk op wordt uitgeoefend zoals op de hiel en op de bal van de voet. Door de druk worden de wratten vaak in de diepere lagen van de huid gedrukt.

Er zijn verschillende behandelingen maar beter is om ze te voorkomen, door slippers te dragen op natte vloeren zoals in zwembaden e.d. en andere gemeenschappelijke ruimtes waar veel mensen komen.

Controleer regelmatig je voeten en evt ook van je kinderen want hoe korter de wrat er zit , hoe sneller de behandeling werkt.

Als er sprake is van een beschadigde huid door wondjes of kloven is de huid vatbaar voor het binnendringen van het HPV virus.

 De wrattenbehandeling;

Bij mij in de praktijk biedt ik twee verschillende soorten wrattenbehandelingen aan t.w.;

 

1. De Low Level Laser Therapy ( LLLT)

De LLLT is een veilige licht therapie, die alleen invloed heeft op pathologische toestanden ( wrat).

De behandeling is totaal pijnloos , dus zeer geschikt bij kinderen.

Het aantal behandelingen dat nodig blijkt  te zijn, heeft te maken van de grote  van de wrat en hoelang de wrat al aanwezig is.

 

2. De Zapper.

De zapper is ontwikkeld voor het snel en doeltreffend verwijderen van wratjes. Het is een klein en handig apparaat dat op eenveilig laagstroom werkt.Het is voorzien van een puntige elektrode, die net boven de wrat wordt gehouden . Door de elektrode zal de wrat verschrompelen.Ook hier geldt weer de aantal behandelingen dat nodig blijkt te zijn heeft te maken met de grote van de wrat en hoelang de wrat al aanwezig is